Bibelundervisning for ungdom

/

Hvert år arrangerer lokalmenighetene i BCC en bibelundervisningspakke (BU) for ungdom i alderen 14-15 år. Dette utføres også i vår lokalmenighet her i BCC Østfold.

Hensikten med denne undervisningen er å skape en grunnleggende forståelse av menighetens tro og lære, og samtidig vise hvordan troen kan brukes som et verdifullt verktøy i ungdommenes hverdag. Ungdommen oppmuntres til å stille spørsmål slik at temaene kan bli mer klargjørende og personlige for hver enkelt. På denne måten kan ungdommen kjenne seg tryggere på å ta et aktivt valg i forhold til deres tro og verdier allerede fra tidlig alder.

En gang i måneden møtes 14- og 15- åringene for å utforske relevante temaer. Lederne av samlingene fokuserer på å møte ungdommene på deres nivå og undervisningene gjennomføres ved hjelp av videoer, samtaler og ulike aktiviteter som fremmer samhold og trivsel. Ungdommen besøker også ulike hjem eller de inviterer personer fra vår lokalmenighet hvor man samles rundt de ulike temaene.

Temaene man blant annet er innom er menighetens historie, hva det vil si å være en disippel, nådegaver, samvittighet, tilgivelse og andre relevante temaer. Årets kull består av ti jenter og ni gutter.

Vi har stilt to av ungdommene som har startet på BU i år om de kan gi en tilbakemelding knyttet til forventninger, og hvordan de har opplevd BU så langt:

Forventningene mine til BU er at vi lærer en del om menigheten og hva det egentlig er, men samtidig har det veldig gøy og har mye trivsel. På BU til nå så har vi både lært og har det kjempegøy. Det har vært veldig bra til nå. Jeg syntes BU er en sykt bra ting som vi absolutt burde fortsette med, kjempebra opplegg.»

Mina (14)

«Mine forventninger for BU-undervisningen er jo at jeg finner ut mer om alle de spennende tingene som finnes innenfor Bibelen og menigheten.

Jeg har opplevd BU på den første samlingen som en veldig bra ting å være med på. Jeg har lært så mye mer om Johan Oskar Smith, hans historie og menighetens oppbyggelse og det synes jeg har vært veldig kult og spennende. Og å få gjøre dette med de som er like gamle som meg gjør det sikkert til mange opplevelser jeg aldri kommer til å glemme.

Jeg synes det har vært sykt koselig, gøy og spennende å ha fått være med på den første BU samlinga.

Noe annet jeg vil si er at jeg gleder meg skikkelig til de neste BU samlingene og jeg håper det blir like bra hver gang.» Vi er glade for å kunne tilby denne verdifulle muligheten til ungdommene i vår lokalmenighet, og tror at dette vil bidra til en sund forståelse knyttet til det å ha en kristen tro.»

Elena (14)

Bilder fra båttur med hele BU- kullet

Forum på Brunstad